Nos Fallas

BARCELONA  24 04 2017 Jose Luis Rodriguez Zapatero en la sede del PSC  FOTO FERRAN SENDRA

Sóc d’aquells socialistes que va viure en l’inici de la primera legislatura un símptoma de bona direcció. Va començant acomplint totes les seves paraules i treballant els compromisos que havia adquirit. La última de les seves legislatures, però, va fer un canvi en les seves polítiques i vam passar dels brots verds, a no reconèixer algunes de les polítiques que el Govern de ZP, aquell que ens va fer tornar a creure en la política, va tirar endavant.

Però no va d’això el que vull parlar avui. Ahir les declaracions de ZP, em va deixar a mi i a d’altres companys de militància dels Socialistes catalans, molt aturats.

Comentava l’Ex President, suposadament empès per l’èmfasi de la campanya electoral, que a Catalunya no es veia bé a Susana Díaz, perquè tenim prejudicis per ser “Dona i Andalusa”, cosa que en cap cas comparteixo.

Quan vaig iniciar la meva singladura a la política, vaig haver d’escoltar paraules (en format insult) com Botifler, Xarnego i d’altres, perquè alguns creien que aquells que havíem nascut de pares no catalans, teníem fòbia a Catalunya. Ara em trobo a la part contrària; aquells que venen de les Espanyes, ens diuen que tenim fòbia a Andalusia i, per tirar més llenya al foc, també ens acusen als catalans de ser masclistes i tenir fòbia també a les dones.

I començaré per al última part, perquè crec sincerament, que és la pitjor pixada fora de test. Catalunya ha demostrat  tenir una societat transgressora, oberta i tolerant. Així ho vam viure en molts moments, però sobretot quan el Govern Zapatero lluitava per la Llei d’Igualtat, fent manifestacions massives a favor d’aquesta, sense pèls a la llengua i sense manies de defensar el que crèiem que era just. Les polítiques públiques de molts ajuntaments, entitats i altres administracions, no deixen de treballar reclamant aquesta plena igualtat i lluitant contra les desigualtats per raons de sexe. I aquí estem, escoltant que ens diuen que tenim fòbia a les dones.

I Andalusia. Catalunya ha tingut un President Andalús, que ha estimat Catalunya com el que més i ha treballat per això. Moltes persones participem sense prejudicis a la Feria d’Abril i ha d’altres actes culturals andalusos, sense pors.

I a títol personal, també et diré que sóc fill d’Andalusos, aceituneros de Jaén, que deia el poema i mai m’he amagat d’aquest fet. És més, ho he lluït amb orgull i Puente de Génave, a Jaén, representa per mi, el meu segon poble. Tinc amics d’allà i ho dic amb orgull, tal i com ho sento i cada any quan puc m’escapo a passar estades allà.

Gaudeixo de la gastronomia, de la cultura andalusa, del seu turisme i de la seva gent i no sento fòbia igual que mai he sentit que els andalusos i andaluses em tinguin fòbia.

Crec que Zapatero tampoc creu això i es va deixar endur, com ja he dit anteriorment, per l’èmfasi de les primàries. Però ha de vigilar amb les seves intervencions, perquè precisament per això és un dels motius al qual no votaré a Susana Díaz a les Primàries. El Partit Popular, ja va fer una campanya i fa amb les decisions del seu Gobierno, unes polítiques contra Catalunya, per buscar el rèdit a la resta d’Espanya i aquest no és el meu model polític. Jo vull un territori de territoris, modern i adaptat a les noves realitats.

En el moment en el qual vas iniciar el teu mandat, un jove et va cridar allò de No Nos Falles. Durant la primera legislatura, molts de nosaltres coincidim que no ho vas fer i que ens vas il.lusionar, com avui entre nosaltres fa Pedro Sánchez. Però la següent legislatura, ens va portar de forma irremeiable a obrir camins de protestes ciutadanes, perquè les polítiques que proposaves, no eren polítiques que recolzés la majoria de ciutadans/es.

I aprofito per finalitzar,  una frase que vaig veure en alguna pancarta d’aquelles que es veien a les nostres places durant les manifestacions del 14M, moment que vam començar a perdre la nostra, dels Socialistes, de credibilitat i vam començar a veure néixer al sangria en el nostre electorat; si aquesta és la vostra campanya, la de atacar als catalans/es per intentar tenir una mica més de rèdit a la resta d’Espanya com ja fa el Gobierno del PP, com deia la pancarta que comentava, Para que quiero una copia, si tengo a los originales.

Esta entrada fue publicada en Alex Valiente, Partit dels Socialistes, Politica. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *