La Garriga, un compromís ferm contra la Violència Sexista

CampanyaViolenciaMasclista

El dimecres el ple de la Garriga, va debatre una moció de la CUP i a la qual el grup del PSC ens hi vam adherir, per fer una aposta decidida per lluitar contra la xacra de la violència masclista. En aquesta moció, vam fer una demanda l’impuls d’algunes accions municipals per a continuar aquesta lluita. Reconeixem que, la Garriga, com d’altres ajuntaments, treballen decididament per eradicar aquesta xacra. La Moció demanava anar un pas més enllà, cosa que va semblar que a l’equip de govern no li va agradar gens.

Sempre he dit que sóc contrari a la celebració dels “Dies Internacionals de”, ja que entenc que mai hem de deixar de lluitar per implementar algunes polítiques concretes; per principis, mai hauríem de lluitar contra les malalties que ens arrenquen d’una forma tan violenta a les persones, mai hauríem de deixar de ser solidaris i mai hauríem de tolerar la violència de qualsevol tipus. En aquest cas parlàvem de la violència sexista i no de cap altra.

Doncs bé, un dia abans del debat al plenari, des de l’equip de govern se’ns va fer una oferta, als dos grups proponents de la moció. I dic oferta, perquè no vaig considerar ni tan sols propostes, el que ens van fer arribar, cosa que em va corroborar el debat al plenari. El fet, és que, canviaven tots els acords de la moció per felicitacions cap a l’equip de govern; poc entenem les mocions (tots plegats), si creiem que una moció ha de lloar i no proposar. Al plenari aquesta oferta va canviar, retirant les lloances i centrant el debat en el si posem o no posem un cartell a l’entrada de la Garriga, on s’indiqués que el nostre poble és un municipi lliure de Violència Sexista, doncs bé, el debat va arribar a un punt de mercadeig, sobre la retirada o no de la proposta de posar el cartell, que desvirtuava la resta de propostes; la redacció i aplicació d’un Pla d’Igualtat de Gènere extern (que com va dir la Clara Dachs, la Garriga té un d’intern, però falta elaborar l’extern), formar als treballadors i treballadores municipals per detectar casos de violència sexista al nostre municipi, impulsar que les entitats municipals treballin per eradicar la violència masclista  (molt problema no veig a que les entitats, a part de les seves activitats, ensenyin principis bàsics, cosa que no dubto que ja facin), i d’altres barbaritats similars. Doncs, com veieu, el fet de posar un cartell i de no lloar les accions que ja es fan (des de fa anys) a la Garriga, podia acabar per no aprovar una moció que demanava que la Garriga, res més lluny, fes més polítiques de lluita contra la violència sexista.

També em va sorprendre que des del govern municipal, s’involucrés el projecte C17 de promoció d’hàbits saludables, acabant de fer encara més simplista tot plegat. NO; simplificar en això em treu de polleguera. Tot just avui surt al Diari Ara, un article de diverses víctimes en casos molt diversos, ja que la violència de gènere ens deixa víctimes en casos molt diversos.

Finalment la CUP i el PSC vam acceptar el fet de no posar el cartell en qüestió, per aconseguir l’abstenció (si, només l’abstenció) dels regidors de govern i gràcies als vots de la resta de regidors de la oposició (6 de 17), es va aconseguir aprovar aquesta moció amb el compromís textual del govern municipal de “ok, farem el que podrem”.

En fi, doncs que avui més que mai, no em fa por dir que LA GARRIGA ÉS UN MUNICIPI LLIURE DE VIOLÈNCIA SEXISTA.

Esta entrada fue publicada en #CarregantEnergia, Alex Valiente, Diari de Ruta, Personal i Intransferible. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *